çikolata - Blog

Annelere Özel Çikolata
Annelere Özel Çikolata
Meşhur çikolata markaları hemen her özel güne özel olarak çikolatalar hazırlamaktadır. Bu çikolatalar genellikle Sevgililer Günü’ nde daha çok büyük market zincirlerinde satışa sunulur. Kalp, gül ve farklı çiçek şekillerinin verildiği çikolataların yanı sıra klasik markaların klasik çikolataları, kırmızı paketlere konularak da Sevgililer Günü’ nü yansıtan bir mesaj taşıyabilir.
Bayram Çikolataları
Bayram Çikolataları
Bayramlar ülkemizde her dini ve resmi vesileler dolayısıyla kutladığımız özel günlerdir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Bayramı, bir şehrin işgalden kurtuluşu gibi tarihler kutlamalara konu olurken bu tür resmi bayramlar aynı zamanda tarihimizdeki önemli kişileri anmamız için de önemidir.
Sargılı Madlen Çikolata
Sargılı Madlen Çikolata
Hayatımıza giren ve bize çocukluk yıllarımızı hatırlatan bazı lezzetler vardır. Bu lezzetler kimi zaman için tuzlu bir yiyecek, kimi zaman geleneksel tatlılar, kimi zamansa lezzetli şekerlemeler ve çikolatalardır.
İsme Özel Çikolatalar
İsme Özel Çikolatalar
İsme özel çikolatalar, butik çikolatacıların kişilerin ismi doğrultusunda özel olarak sipariş edilmesi üzerine hazırlanan çikolatalardır. Bu çikolatalar genellikle madlen çikolatalardan üretilebileceği gibi harf çikolatalar hazırlanarak bunların yan yana getirilmiş halinden ortaya çıkan isimli çikolatalar da bulunmaktadır.
Ella Çikolata
Ella Çikolata
Ella Çikolata, Uşak’ ta Uşaklılara hizmet veren bir çikolata markasıdır. Bölgede bu anlamda ilk olarak hizmet vermeye başlayan Uşak çikolata markası, tüm çikolataları ve çikolatalı tatlılarını yerel halk için hazırlayarak kafeteryasında lezzetli içecekleriyle birlikte müşterilerine sunuyor.
Ella Çikolata Uşak
Ella Çikolata Uşak
Çikolatalar ilk olarak kakao çekirdeklerinin keşfiyle ortaya çıkmış sırayla yapılan denemelerin ardından ortaya şekersiz bir içecek ardındansa bugünkü bildiğimiz halinden epey uzak çikolatalar çıkmıştır.
Bayramlık Çikolata Çeşitleri
Bayramlık Çikolata Çeşitleri
Bayramlık çikolata çeşitleri en çok bayramda misafirliğe gidecek kişiler ve evde misafir ağırlamak için, büyük şirketlerin bünyesindeki personele dağıtmak üzere ve söz nişan vesilesiyle yeni bir akrabalık kurulan kişilerin evlerini bayram vesilesiyle ziyaret ederken satın alınmaktadır.
Ofis Çikolataları
Ofis Çikolataları
Ülkemizde ofis ziyaretleri daha çok dostluk, yeni anlaşmalar, iş akışının düzenlenmesi açısından yapılmaktadır. 2-3 ay gibi uzun aralıklarla gerçekleştirilen ofis ziyaretlerinde ise kişiler birbirini uzun süredir görmediği ve hatırda hoş kalmak için hediyelik çikolatalarla gerçekleştirilir. Eğer bir ofis ilk kez ziyaret edilecekse yazılı olmayan bir kural vardır.
Annelere Özel Çikolatalar
Annelere Özel Çikolatalar
Doğum günleri, Anneler Günü gibi annelere özel günler onların değerini anlayabilmemiz, düşünebilmemiz açısından bizlere fırsat tanıyor. Aslına bakılırsa onlar bizim için her zaman değerli… Onları mutlu etmek, sağlıklı olduklarını görmek paha biçilemez bir duygu. Ve her yetişkinin bir çocuğu olana dek hayatında en çok değer verdiği kişi annelerimiz.
Bayram Çikolatası
Bayram Çikolatası
Bayramlar hemen her aile için neşeli günlerdir. Sabah erken saatte uyanılır. Bu gün tatil olduğu için tüm aile bir aradadır. Güzel bir kahvaltının ardından kahveler içilir ve bayramlaşma merasimi gerçekleştirilir. Ardındansa aile büyükleri ve dostları ziyaret edilir.