çikolata - Blog

Ella Çikolata
Ella Çikolata
İlk olarak bir içecek şeklinde tüketilen kakao geçen zamanla birlikte önce çikolataya ardındansa farklı tatlı türlere dönüştürüldü. Aslında her şey kakao ve şekerin bir araya gelmesinden de başladı diyebiliriz.
Mutfağın En Güzel Hali
Mutfağın En Güzel Hali
Çikolata üreticileri günümüzde yalnızca bir atıştırmalık niteliği taşıyan paketlenmiş çikolataların yanı sıra drop çikolatalar da denilen damla çikolataları üretmeye başladı. Drop çikolatalar belirli gramajlarla satışa sunulduktan sonra evlerde genellikle çeşitli tatlılar elde etmek için kullanılıyor.
Ella Mutfak Arkası
Ella Mutfak Arkası
Zamanla gofretler, bisküviler, kek çeşitleri içerisinde yerini almaya başlayan çikolatalar çok uzun zaman önce evlere girmeyi başardı. Artık, hemen her kadının mutfağında bulunan damla çikolatalar istenildiği anda çıkarılarak evde yapılan tatlıların içerisine karıştırılabiliyor.
Mis Gibi Çikolata Kokusu
Mis Gibi Çikolata Kokusu
Benzeri olmayan hediyeleri herkes sever… Hem birilerine vermeyi hem de almayı sevdiğimiz bu eşsiz hediyeler küçük büyük fark etmeksizin defalarca hatırlanmanızı sağlar. Buna en iyi örnek çeşitleri ile üretilmeye başlanan kolonyalardır.
Çikolatalı Kolonya
Çikolatalı Kolonya
Herkesin aklında geleneksel günleri hatırlatan olaylar ya da simgeler mutlaka vardır. Bayram dendiğinde kiminin aklına baklavalar, sarmalar, lokumlar gelirken kiminin aklına büyüklerin başköşede yerini aldığı derin ve bol kahkahalı sohbetler gelir.
Fazla Çikolata'nın Zararları
Fazla Çikolata'nın Zararları
Çikolataların içeriğinde yüksek oranda şeker bulunduğu için genellikle sert tepkiler alabilmektedir. Şekerin yanı sıra içeriğinde bulunan yüksek orandaki yağ, bazı cilt tiplerinde aknelenme yapabilmekte, obezite ve yüksek tansiyon gibi hastalıklarla ilişkilendirilebilmektedir.
En Tatlı Sürpriz
En Tatlı Sürpriz
Ansızın yapılan şeyler bazen ne kadar da kıymetli öyle değil mi? Ansızın gelen bir hediye, ansızın çalan kapı, karşılaşmalar, sohbetler, telefonlar… Sevdiğimiz insanların içinde olduğu her şey nasıl da değerli. Akşam eve geldiğinizde hazır bir sofra ne kadar hoş gelir kulağa yalnız yaşayanlar için. Önce davranıp halledilen işler. Temiz bir çalışma alanı ve bu örneklerle böyle uzayıp gider. Fakat bunların hepsinin bir ana konusu var. ‘‘İçimden geldi’’.
İsmine Özel Çikolatalar
İsmine Özel Çikolatalar
Her insanın temelde ihtiyaç duyduğu birbirinden farklı gereksinimleri vardır. Yeme, içme, barınma gibi ihtiyaçlar ne derecede büyük bir önem taşıyorsa, kişilerin bu açıdan ihtiyaç duyduğu gereksinimleri bulunur.
Lezzetin Yeni Adı Roş Çikolatalar
Lezzetin Yeni Adı Roş Çikolatalar
Günümüzde modern toplumlarda butik çikolatalar, üst düzey yaşam tarzlarında tüketiliyor. Ayrıca çikolatalar küresel ticaretin en değerli ürünlerinden biri olma özelliğini taşıyor.
Roş Çikolatalar
Roş Çikolatalar
Zevkler, renkler, lezzetler; kısacası her şeyin en güzeli herkese göre farklılık gösterir. Kimisi rengarenk giyimden hoşlanırken kimisi siyah beyazdan oluşan sadelikten yanadır. Kimisi evini dekore ederken rahat bir yaşam alanını hayal eder; kimisi ise kendini gösteren oturma grupları şık bir yemek odası ve dizayndan hoşlanır.