ella çikolata - Blog

Çikolata Aşkı: En Sevilen Çikolata Çeşitleri ve Markaları
Çikolata Aşkı: En Sevilen Çikolata Çeşitleri ve Markaları
Çikolata, her yaştan insanın severek tükettiği, mutluluk veren tatlardan biridir. Çeşit çeşit çikolata türleri ve her biri farklı tat profiline sahip markalar arasında seçim yapmak zor olabilir. Bu yazıda, en sevilen çikolata çeşitlerini ve öne çıkan markaları keşfedeceksiniz. Ella Çikolata Blog platformu olarak, çikolata aşkınızı bir adım öteye taşıyacak bilgiler sunuyoruz.
Truff Çikolatalar
Truff Çikolatalar
Lüks çikolatalar kategorisine hitap eden truff çikolatalar, şekilleri itibariyle genellikle yuvarlak olarak üretilmektedir. İçleri çikolata, meyve, çerez ezmeleri gibi dolgularla doldurulan truff çikolataların sahip olduğu lezzet ise truff içerisinde kullanılan çikolatanın kalitesinden gelmektedir.
Kaliteli Hammaddelerle Elde Edilen Eşsiz Lezzetler
Kaliteli Hammaddelerle Elde Edilen Eşsiz Lezzetler
Her marka kendi ürünlerini üretirken maliyet hesaplaması, rekabet koşulları doğrultusunda ürettiği ürün için bir değer biçiyor. Bunu yaparken kimi marka her cebe uygun olabilmesi açısından daha düşük maliyetli ürünleri satın aldığı gibi bu ürünleri bir araya getirmesinden farklı lezzetleri elde ediyor.
Ella Çikolata ile Tatlı Anların Keyfini Çıkarın
Ella Çikolata ile Tatlı Anların Keyfini Çıkarın
Bazı anların keyfine varmak için herkesin kendine özel bir yöntemi var… Kimimiz bu anı daha ölümsüz bir hale getirebilmek için fotoğraf çeker, kimimiz için keyifli bir kahve ile bu anları daha da hafızalara kazır, kimimiz ise böyle zamanlar için hazırlanmış uzun sofraları önemser…
Ella Çikolata, Yaratıcılığın İncisi, Lezzetin Anahtarı
Ella Çikolata, Yaratıcılığın İncisi, Lezzetin Anahtarı
Çikolata markaları ürün yelpazesine her gün bir yenisini eklemekte ısrarcı… Zaten ülkemizde çikolata severlerin sayısı öylesine fazla ki, her gün aralarına bir yenisi eklenen çikolata lezzetlerini hemen deneyimlemek istiyorlar. Bu sebeple markalar bu taleplere devamlı olarak cevap vermek istiyor.
Beyoğlu Çikolatası
Beyoğlu Çikolatası
Beyoğlu çikolatası, Türkiye’ nin güzide şehri olan İstanbul’ dan ülkemizin her köşesine hatta dünyaya nam salmış, harikulade lezzete sahip bir çikolata çeşididir. Bu çikolatayı diğer çikolatalardan ayıran en önemli özellik ise tazecik çerezlerden oluşan çikolatalar olmasıdır.
Kız İsteme Çikolataları
Kız İsteme Çikolataları
Kız isteme, belirli geleneklere bağlı olarak gerçekleştirilen adetler ve bu adetlere göreyse evliliğe atılacak ilk adımda gerçekleştirilmesi gereken görevlerdir. Türk toplumunun yanı sıra yine bazı yaşayış biçimlerinde görülebilen kız isteme adeti, asırlardır birbirini yineleyen bir adet olmasıyla birlikte zamanla hoş bir algı da kazanmıştır.
Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Dondurmalar dünya genelinde bilinen ve özellikle sıcak havalarda tercih edilen bir çeşit tatlıdır. Dondurmaları tatlılardan ayıran temel özellik ise tatlıların genellikle serin, dondurmaların ise söylendiği gibi dondurulmuş olarak tüketilebilir olmasıdır.
Gelato Dondurma
Gelato Dondurma
Gelato dondurma, genel anlamıyla İtalyan mutfağının sahip olduğu lezzetlerden biri olarak bilinmektedir. Bir tür tatlı çeşidi olarak da nitelendirilen gelato dondurma esasında biz Türklere göre görünüşte dondurmadan pek de farklı değildir fakat lezzet açısından daha ilk tadımda diğer dondurmalardan oldukça farklı bir konuma yerleştirilecektir.
Hediye Truff Çikolata
Hediye Truff Çikolata
Truff çikolatalar, içleri akışkan çikolatalar veya dolgularla kaplı, yumuşacık ya da tam tersi çıtır çıtır bir lezzet rüyasına sizleri uyandıran atıştırmalıklardır. Truff çikolataları diğer çikolatalardan ayıran en önemli özellik küre şeklindeki görünümüdür. Bu çikolata dairemsi görünümüyle ilk bakışta truff olarak üretildiği anlaşılmaktadır.