çikolata - Blog

Çikolatanın Yeni Modası Truff Çikolatalar
Çikolatanın Yeni Modası Truff Çikolatalar
Geçen zamanla birlikte çeşitlerinin üreticiler tarafından şekillendiği çikolatalar, yeni versiyonlarının çoğu kimseleri etkisi altına almasıyla birlikte daha çok üretilir ve zamanla bu çikolatanın daha fazla kitleye ulaşması amaçlanmaktadır.
Ella Bayram Çikolataları
Ella Bayram Çikolataları
Türk- İslam geleneklerinin en bilenen ve uygulaması her zaman devam eden bayramlar günümüzde tatlının, özlediğimiz kişileri görmenin ve tatilin habercisidir. Büyüklerin günler öncesinden başladığı bayram hazırlıklarında, sarmalar ve tatlılar yapılır, misafire ikram edilecek çikolata alınır. Çarşıya gidilip en lezzetli kahve satıcısından taze kahve çektirilir ve mutfak rafındaki yeri alınır.
Çikolata Üretiminde Devrim
Çikolata Üretiminde Devrim
Çikolata yüzyıllar boyu aristokrat nektarı olarak kaldı ta ki 1828'de çikolata üretiminde devrim yaratan kakao presinin icadına kadar. Kakao presi tarihte Hollandalı kimyager Coenraad Johannes van Houten'e veya babası Casparus'a atfedilir.
Çikolatanın Ortaya Çıkışı
Çikolatanın Ortaya Çıkışı
Arkeologlar, Ekvador'un Yukarı Amazon bölgesinde 5.300 yıl önce eski Mayo-Çinçipe kültürü tarafından kullanılan çömleklerde kakao izleri keşfettiler. Çikolata, eski Mezoamerikan uygarlıklarında önemli bir siyasi, manevi ve ekonomik role sahipti; kavrulmuş kakao çekirdekleri su, vanilya, acı biber ve diğer baharatlarla karıştırılarak macun haline getirilir ve ardından köpüklü bir çikolata içeceği hazırlanırdı.