Çikolata Üretiminde Devrim

Çikolata Üretiminde Devrim

Çikolata yüzyıllar boyu aristokrat nektarı olarak kaldı ta ki 1828'de çikolata üretiminde devrim yaratan kakao presinin icadına kadar. Kakao presi tarihte Hollandalı kimyager Coenraad Johannes van Houten'e veya babası Casparus'a atfedilir. Bu işlemde kavrulmuş kakao çekirdeğindeki yağ sıkılıyor ve geride kuru katman kalıyordu. O da ince toz haline getirilebiliyor, sıvıyla ve diğer malzemelerle karıştırılıyor, kalıplanıyor ve kolayca yenebilen çikolata halini alıyordu. Kakao presi çikolatanın şekerli hale gelmesini ve modern çağda daha da sevilmesini sağladı. Üretim maliyetindeki düşüş çikolatayı çok daha uygun fiyatlı kıldı.