Truff Çikolatalar
Kakao bitkisinin keşfi ve işlenmesiyle uzun yıllar bir içecek niteliğinde tüketilen kakao, uzun yıllar sonra çikolata olarak üretilmiş ve bu lezzet kısa sürede tüm dünyaya yayılmıştır. Çikolata, üretiminin ardından farklı kalıplara girerek meyveler, çerezler hatta ekşi ve acı tatlarla bir araya getirilmiştir. 1895 yılında Fransızların çikolata üzerine uzun uğraşları sonucunda çikolatalı truff ortaya çıkmıştır. Truffler şekli dolayısıyla içi ganajla doldurulurken dışı çikolatayla, kakao ya da farklı yenebilir süsler veya lezzetlendiricilerle tatlandırılmıştır. İlk olarak Antoine Dufour tarafından üretilen bu şekerleme çeşidi, 1902 senesinde Londra’ da açılışı yapılan bir çikolata dükkanı ile müşteriye sunulmuştur. Bu zaman diliminden sonra truff çok sevilmiş ve kısa sürede bilinirliği artmıştır. Ardından çeşitli ülkeler tarafından da üretilmeye başlanmıştır. Her ülke truffleri kendine göre harmanlanmış yöresel tatlarıyla bu yaratımı desteklemiştir. Amerikalılar truff içerisinde Hindistan cevizi yağı, süt yağı ve sütlü çikolatalarını kullanmış üstelik bu şekerleme çeşidini ilk üretilen görünümünün biraz dışına çıkarmıştır. İlk üretiminde bir küreyi andıran truffler artık Amerika’ da tabanı düz olacak şekilde üretilmeye başlamıştır. Kanadalılar ise trufflerini meşhur krakerleri ile kaplayarak bilinen bir lezzete yeni şekerlemelerde yer vermiştir. Avrupa çikolatalı truff toplarını ilk halindeki gibi kakao tozuna bulamış ayrıca içerisine süt tozu ve çeşitli şurupları eklemiştir. İsviçreliler ise elbette ki trufflerde meşhur çikolatalarını ön plana çıkarmıştır. Süt kreması ve tereyağını da barındıran truffleri çikolata severlerin damak zevkine tam anlamıyla uyum sağlayacak hale getirmişlerdir. Bugün ise hemen her ülkede farklı çeşitlerde truffler üretiliyor. Kahve severler için kahveli çeşitleri, çerezlileri, az da olsa meyveleri karşımıza çıkıyor. Süt kreması ve süt kullanılanların saklama süreleri her ne kadar kısa olsa da butik çikolatacılar bu işi en taze haliyle üreterek satışa sunuyor. Yeni tatlılar üretmek isteyen hanımefendiler petibör, kakao, şeker, fıstık ezmesi, bir miktar süt ve Hindistan cevizini kullanarak pişirilmeye ihtiyaç duymayan çeşitlerini kısa sürede ortaya çıkarıyor. Orijinaline ulaşmak elbette ki evde yaptıklarımızdan farklı olarak biraz daha ustalık gerektiriyor. Ella Çikolata, çikolatalı truff çeşitlerini benzersiz İsviçre çikolatasıyla harmanlıyor ya da kaplıyor. Kuru meyve çeşitleri ile de renklendirdiği trufflerinde lezzeti ön planda tutuyor. Uşak çikolata tüketicileri, Ella’ nın ürettiği eşsiz çikolatalı truff çeşitlerini devamlı olarak kahve yanlarında misafirlerine ikram edebilmek ya da damaklarını şenlendirmek için evlerinde bulunduruyor. Siz de sevdikleriniz ve tabii önce kendiniz için leziz mi leziz çikolatalı truff çeşitlerinden hemen sipariş vermek için Ella’ nın web sayfasını ziyaret edebilir, buradan damağınıza en uygun truffü seçebilirsiniz.