Blog

Kız İsteme Çikolataları
Kız İsteme Çikolataları
Türklerin geleneksel aile yapılarına bakıldığında yüzyıllardır evlilik için ortaya çıkmış birçok gelenek bulunmaktadır. Bu gelenekler tanışma, kız isteme, söz, nişan ve düğün gibi temel adetlerden oluşur.
Ella Bayram Çikolataları
Ella Bayram Çikolataları
Türk- İslam geleneklerinin en bilenen ve uygulaması her zaman devam eden bayramlar günümüzde tatlının, özlediğimiz kişileri görmenin ve tatilin habercisidir. Büyüklerin günler öncesinden başladığı bayram hazırlıklarında, sarmalar ve tatlılar yapılır, misafire ikram edilecek çikolata alınır. Çarşıya gidilip en lezzetli kahve satıcısından taze kahve çektirilir ve mutfak rafındaki yeri alınır.
Ella Bebek Çikolataları
Ella Bebek Çikolataları
Yeni doğan bebeklere hazırlık aşaması bebek doğana kadar devam etmektedir. Hatta bebek doğduğunda bile eksik ihtiyaçlar belirlenerek yeniden alışveriş yapmak gerekebilir.
Badem Şekerinin Ortaya Çıkışı
Badem Şekerinin Ortaya Çıkışı
İlkbaharın dört gözle beklenen meyvesi çağla bademin, zamanla henüz daha dalındayken fazlaca olgunlaşarak iç çekirdekleri kalınlaşmaktadır. Ardından içlerinden çıkan meyvesiyle günümüzde neredeyse her gün tükettiğimiz kavrulmuş badem halini alır.
Ella Truff Çikolatalar
Ella Truff Çikolatalar
Uşak çikolata mağazaları arasında üst segment çikolata kalitesiyle hizmet veren Ella Çikolata, karışık çeşitlerle birlikte portakallı ve fındıklı çikolatalarını el yapımı üreterek; enfes sütlü ve bitter çikolatalarıyla, truff çikolatalarını tatlandırmaktadır.
Ella Madlen Çikolata
Ella Madlen Çikolata
Ella Çikolata, tüm çikolataları gibi madleni de diğer çikolatalarından ayırmadan özveriyle işleyerek, her çeşidinde ayrı bir lezzete yer vermektedir.
Ella Spesiyal Çikolatalar
Ella Spesiyal Çikolatalar
Ella Çikolata markasının spesiyal çikolataları özel günleri ve sevdiklerimizi düşünerek hazırlanmıştır. Her gün aynı tutkuyla hazırlanan spesiyal çikolataların içeriğinde hiçbir koruyucu madde bulunmaz.
Uşak Çikolata Tarihi
Uşak Çikolata Tarihi
Kakaodan can bulan çikolata, günümüzde farklı türevleriyle mutfaklarımıza girmektedir. Hemen her damak zevkine hitap ederek adeta vazgeçilemeyecek bir tutku haline gelmiş, geçmişten bugüne çikolata üzerine gelişen damak zevkleri kişileri nitelikli çikolata yemeye yönlendirmiştir.
Çikolata Üretiminde Devrim
Çikolata Üretiminde Devrim
Çikolata yüzyıllar boyu aristokrat nektarı olarak kaldı ta ki 1828'de çikolata üretiminde devrim yaratan kakao presinin icadına kadar. Kakao presi tarihte Hollandalı kimyager Coenraad Johannes van Houten'e veya babası Casparus'a atfedilir.
Çikolatanın Ortaya Çıkışı
Çikolatanın Ortaya Çıkışı
Arkeologlar, Ekvador'un Yukarı Amazon bölgesinde 5.300 yıl önce eski Mayo-Çinçipe kültürü tarafından kullanılan çömleklerde kakao izleri keşfettiler. Çikolata, eski Mezoamerikan uygarlıklarında önemli bir siyasi, manevi ve ekonomik role sahipti; kavrulmuş kakao çekirdekleri su, vanilya, acı biber ve diğer baharatlarla karıştırılarak macun haline getirilir ve ardından köpüklü bir çikolata içeceği hazırlanırdı.