Blog

Dondurma Çeşitleri
Dondurma Çeşitleri
Dondurmalar dünya genelinde bilinen ve özellikle sıcak havalarda tercih edilen bir çeşit tatlıdır. Dondurmaları tatlılardan ayıran temel özellik ise tatlıların genellikle serin, dondurmaların ise söylendiği gibi dondurulmuş olarak tüketilebilir olmasıdır.
Annelere Özel Çikolatalar
Annelere Özel Çikolatalar
Anneler Günü her yıl mayısın ikinci haftası kutlanmaktadır. Bugünü diğer günlerden ayıran en büyük özellik annelerimize onlara ne kadar değer verdiğimizi, nasıl sevdiğimizi anlatmak için harika bir fırsattır.
Gelato Dondurma
Gelato Dondurma
Gelato dondurma, genel anlamıyla İtalyan mutfağının sahip olduğu lezzetlerden biri olarak bilinmektedir. Bir tür tatlı çeşidi olarak da nitelendirilen gelato dondurma esasında biz Türklere göre görünüşte dondurmadan pek de farklı değildir fakat lezzet açısından daha ilk tadımda diğer dondurmalardan oldukça farklı bir konuma yerleştirilecektir.
Hediye Truff Çikolata
Hediye Truff Çikolata
Truff çikolatalar, içleri akışkan çikolatalar veya dolgularla kaplı, yumuşacık ya da tam tersi çıtır çıtır bir lezzet rüyasına sizleri uyandıran atıştırmalıklardır. Truff çikolataları diğer çikolatalardan ayıran en önemli özellik küre şeklindeki görünümüdür. Bu çikolata dairemsi görünümüyle ilk bakışta truff olarak üretildiği anlaşılmaktadır.
Annelere Özel Çikolata
Annelere Özel Çikolata
Meşhur çikolata markaları hemen her özel güne özel olarak çikolatalar hazırlamaktadır. Bu çikolatalar genellikle Sevgililer Günü’ nde daha çok büyük market zincirlerinde satışa sunulur. Kalp, gül ve farklı çiçek şekillerinin verildiği çikolataların yanı sıra klasik markaların klasik çikolataları, kırmızı paketlere konularak da Sevgililer Günü’ nü yansıtan bir mesaj taşıyabilir.
Bayram Çikolataları
Bayram Çikolataları
Bayramlar ülkemizde her dini ve resmi vesileler dolayısıyla kutladığımız özel günlerdir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Bayramı, bir şehrin işgalden kurtuluşu gibi tarihler kutlamalara konu olurken bu tür resmi bayramlar aynı zamanda tarihimizdeki önemli kişileri anmamız için de önemidir.
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Pazar kahvaltıları, izin günlerimize iyi bir başlangıç yapmamızı sağlar. Tatil günlerinde, genellikle iş izinleri ve okul tatilleri nedeniyle tüm aile üyeleri bir arada olur. Kahvaltıyı keyifli bir şekilde ve çok çeşitte hazırlamak için yeterli vakit vardır.
Sargılı Madlen Çikolata
Sargılı Madlen Çikolata
Hayatımıza giren ve bize çocukluk yıllarımızı hatırlatan bazı lezzetler vardır. Bu lezzetler kimi zaman için tuzlu bir yiyecek, kimi zaman geleneksel tatlılar, kimi zamansa lezzetli şekerlemeler ve çikolatalardır.
İsme Özel Çikolatalar
İsme Özel Çikolatalar
İsme özel çikolatalar, butik çikolatacıların kişilerin ismi doğrultusunda özel olarak sipariş edilmesi üzerine hazırlanan çikolatalardır. Bu çikolatalar genellikle madlen çikolatalardan üretilebileceği gibi harf çikolatalar hazırlanarak bunların yan yana getirilmiş halinden ortaya çıkan isimli çikolatalar da bulunmaktadır.
Ella Çikolata
Ella Çikolata
Ella Çikolata, Uşak’ ta Uşaklılara hizmet veren bir çikolata markasıdır. Bölgede bu anlamda ilk olarak hizmet vermeye başlayan Uşak çikolata markası, tüm çikolataları ve çikolatalı tatlılarını yerel halk için hazırlayarak kafeteryasında lezzetli içecekleriyle birlikte müşterilerine sunuyor.