Blog
Ella Bebek Çikolataları
27 Ocak 2022 Perşembe
Yeni doğan bebeklere hazırlık aşaması bebek doğana kadar devam etmektedir. Hatta bebek doğduğunda bile eksik ihtiyaçlar belirlenerek yeniden alışveriş yapmak gerekebilir.
Badem Şekerinin Ortaya Çıkışı
27 Ocak 2022 Perşembe
İlkbaharın dört gözle beklenen meyvesi çağla bademin, zamanla henüz daha dalındayken fazlaca olgunlaşarak iç çekirdekleri kalınlaşmaktadır. Ardından içlerinden çıkan meyvesiyle günümüzde neredeyse her gün tükettiğimiz kavrulmuş badem halini alır.
Ella Truff Çikolatalar
18 Aralık 2021 Cumartesi
Uşak çikolata mağazaları arasında üst segment çikolata kalitesiyle hizmet veren Ella Çikolata, karışık çeşitlerle birlikte portakallı ve fındıklı çikolatalarını el yapımı üreterek; enfes sütlü ve bitter çikolatalarıyla, truff çikolatalarını tatlandırmaktadır.
Ella Madlen Çikolata
14 Aralık 2021 Salı
Ella Çikolata, tüm çikolataları gibi madleni de diğer çikolatalarından ayırmadan özveriyle işleyerek, her çeşidinde ayrı bir lezzete yer vermektedir.
Ella Spesiyal Çikolatalar
14 Aralık 2021 Salı
Ella Çikolata markasının spesiyal çikolataları özel günleri ve sevdiklerimizi düşünerek hazırlanmıştır. Her gün aynı tutkuyla hazırlanan spesiyal çikolataların içeriğinde hiçbir koruyucu madde bulunmaz.
Uşak Çikolata Tarihi
14 Aralık 2021 Salı
Kakaodan can bulan çikolata, günümüzde farklı türevleriyle mutfaklarımıza girmektedir. Hemen her damak zevkine hitap ederek adeta vazgeçilemeyecek bir tutku haline gelmiş, geçmişten bugüne çikolata üzerine gelişen damak zevkleri kişileri nitelikli çikolata yemeye yönlendirmiştir.
Çikolata Üretiminde Devrim
18 Kasım 2021 Perşembe
Çikolata yüzyıllar boyu aristokrat nektarı olarak kaldı ta ki 1828'de çikolata üretiminde devrim yaratan kakao presinin icadına kadar. Kakao presi tarihte Hollandalı kimyager Coenraad Johannes van Houten'e veya babası Casparus'a atfedilir.
Çikolatanın Ortaya Çıkışı
18 Kasım 2021 Perşembe
Arkeologlar, Ekvador'un Yukarı Amazon bölgesinde 5.300 yıl önce eski Mayo-Çinçipe kültürü tarafından kullanılan çömleklerde kakao izleri keşfettiler. Çikolata, eski Mezoamerikan uygarlıklarında önemli bir siyasi, manevi ve ekonomik role sahipti; kavrulmuş kakao çekirdekleri su, vanilya, acı biber ve diğer baharatlarla karıştırılarak macun haline getirilir ve ardından köpüklü bir çikolata içeceği hazırlanırdı.